Aktuality

Čo máme nové?

Vynovili sme vybavenie vďaka Nadácii EPH a projektu „Zdravotnícke vybavenie Hospicu sv. Matky Terezy“

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 21. novembra 2019 | kategória: Hospic Matky Terezy

Pani Anna nastúpila do zdravotníckeho zariadenia Hospic sv. Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi v poslednom štádiu onkologického ochorenia. Pacientku i rodinu sme postupne pripravovali na chvíle, keď sa jej životná cesta ukončí. Odbornou službou a ľudským prístupom sme sa snažili udržať dôstojnosť a kvalitu života pani Anny až do poslednej chvíle. Táto starostlivosť si vyžaduje nielen láskavé srdce zamestnancov, ale aj funkčné zdravotnícke pomôcky. Tie sme mohli vynoviť vďaka Nadácii EPH a projektu s názvom „Zdravotnícke vybavenie Hospicu sv. Matky Terezy“.

Starostlivosť o pacientov spočíva v liečbe, ktorá zmierňuje zdravotné ťažkosti a prispieva k udržaniu kvality života. Zdravotnícky personál hospicu každodenne využíva špecifické pomôcky a zdravotnícky materiál. Pomôcky, ktoré sú pri práci nevyhnutné sa rýchlo opotrebúvajú. Pre prácu je potrebné zakúpiť a obnoviť niektoré pomôcky a nové príslušenstvo alebo opraviť tie, ktoré máme v súčasnosti poškodené.

V rámci pomoci Nadácie EPH sme mohli zakúpiť dve odsávačky, elektrický zdvihák, dva preväzové vozíky, dva nerezové bubny na sterilný preväzový materiál, oxygenátor, päť antidekubitných podložiek s kompresorom a projektor, ktorý používame pri seminároch a vzdelávacích aktivitách. Aj vďaka takejto pomoci projektom „Zdravotnícke vybavenie Hospicu sv. Matky Terezy“ podporeným prostredníctvom Nadácie EPH môžeme byť každý deň blízko pri človeku.

Zdravotnícke-vybavenie-Hospicu-sv.-Matky-Terezy3

Zdravotnícke-vybavenie-Hospicu-sv.-Matky-Terezy