Aktuality

Čo máme nové?

Blízko pri človeku vďaka zamestnancom MinebeaMitsumi

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 18. decembra 2019 | kategória: Krízové centrum

Pán Oto je bývalý klient Charitného domu sv. Alžbety a jedným z mnohých, ktorý našli bezpečný prístav v službách Charity. Mnohým ľuďom ako Oto, ktorých chudoba a núdza vytlačila na perifériu spoločnosti, práve Charita pomáha vrátiť sa do života naplno. Jednoducho: stojíme blízko pri človeku. Pri tejto práci nám pomáhajú aj štedrí darcovia. Ďakujeme zamestnancom spoločnosti Minebea Slovakia s.r.o., ktorá pri príležitosti vianočných sviatkov darovala Arcidiecéznej charite Košice potravinovú pomoc v hodnote 606 eur.

Blízko-pri-človeku-vďaka-zamestnancom-MinebeaMitsumi

DSC_0664Predvianočná-kapustnica-pre-všetkých-ľudí-bez-domova

Oto kvôli pracovným príležitostiam odišiel do ďalekej Ameriky. Úspory posielal rodine, ktorá ich vložila do nebankovej spoločnosti s vidinou zúročenia. Oto sa po siedmich rokoch vrátil zo zahraničia a zistil, že o úspory prišiel. Prepadol alkoholu a ostal na ulici. Na vlastné nohy mu pomohli až v Charitnom dome sv. Alžbety v Košiciach, kde získal dočasný domov i usmernenie na životnej ceste. Vďaka sociálnym pracovníkom znovu naštartoval svoj život a dnes, bývalý klient Oto, má vlastný byt a je spokojný.

Darované trvanlivé potraviny ako mlieko, cestoviny, ryža, strúhanka, strukoviny boli rovnomerne rozdelené pre 2 košické zariadenia: Charitný dom sv. Alžbety, kde sa venujeme 82 ľuďom bez domova a Krízové centrum v Košickej Novej Vsi, kde žije vyše 30 matiek s deťmi. Potraviny poslúžia nielen pri príprave štedrovečerného menu. Štedrým darcom úprimne ďakujeme.

Minebea Slovakia s.r.o. so sídlom v Košiciach je najnovším výrobným závodom a výskumno-vývojovým strediskom koncernu MinebeaMitsumi v Európe. Je združením viacerých entít koncernu MinebeaMitsumi vo svete a pozostáva z niekoľkých samostatných výrobných divízií. Zameriava sa najmä na vývoj a produkciu elektronicky komutovaných motorov BLDC a inovatívnych pohonných technológií. S neustále rastúcim počtom zamestnancov a rozširujúcim produktovým portfóliom má za cieľ byť do roku 2021 najväčšou prevádzkou v Európe a na ploche 20 600m2 pokrývať potreby najmä európskych zákazníkov.

1_blízko-pri-človeku-vďaka

Logo_Minebeamitsumi