Aktuality

Čo máme nové?

Týždeň dobrovoľníctva: Tradícia „Hutníci pre Košice“ zachovaná

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 25. septembra 2020 | kategória: Pomáhame vďaka

Dva dni, v piatok 18. septembra a v sobotu 19. septembra, trvala zbierka užitočných vecí pre charitné centrá a neziskové organizácie, ktorá je už tradičnou súčasťou dobrovoľníckeho podujatia U. S. Steel pre Košice. Jedným zo zberných miest bola aj Arcidiecézna charita Košice, kde 28 štedrých darcov venovalo približne 43 plných vriec. Aktivitu sme spojili s Týždňom dobrovoľníctva. Počas dvoch dní sa zapojilo 7 zapálených dobrovoľníkov, ktorí spolu odpracovali 56 dobrovoľníckych hodín.

Vrecia a škatule naplnili najrôznejším šatstvom pre mužov, ženy a deti, kuchynskými potrebami, posteľnou bielizňou, uterákmi, športovými potrebami, taškami, knihami, elektrickými spotrebičmi, topánkami, školskými potrebami, ale aj hračkami a inými vecami, ktorým kolegovia hutníci, naši dôchodcovia a ich známi dali šancu na ďalšie využitie. Verte, veľmi pomôžu ľudom bez prístrešia v neziskovej organizácii Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach i v sociálnych a humanitárnych centrách, v ktorých poskytuje svoje služby najmä osamelým rodičom, bezdomovcom a starým ľuďom Arcidiecézna charita Košice, klientom neziskovej organizácie ETP Slovensko a chlapcom – tínedžerom v Reedukačnom centre na Bankove.

Tyzden-dobrovolnictva-Tradicia-„Hutnici-pre-Kosice-zachovana-23_zmensene

Tyzden-dobrovolnictva-Tradicia-„Hutnici-pre-Kosice-zachovana-46_zmensene

„ Aj napriek zmene odberného miesta bolo u nás v piatok aj sobotu rušno. Darcovia, ktorí prišli do Domu pokojnej staroby A. F. Colbrieho na Južnej triede 2 boli inštruovaní a nasmerovaní na nové odberné miesto v Centre Arcidiecéznej charity Košice, Masarykova 19. K tejto zmene sme boli nútení pristúpiť z dôvodu protiepidemiologických opatrení na ochranu našich seniorov. Úprimne ďakujeme všetkým darcom, že stále neváhajú prejaviť solidaritu a svoje dobré srdce pre iných. Vďaka darovaným potrebám pomôžeme naším zverencom v charitných zariadeniach. Vďaka,“ povedala Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity. Dobrovoľníci z Arcidiecéznej charity v Košiciach, Dominika, Viktória Viktor mali plné ruky práce. „Prví ľudia sem prišli krátko po ôsmej hodine,“ dala nám vedieť pani Hrabčáková.

Úprimne ďakujeme všetkým darcom, že stále neváhajú prejaviť solidaritu a svoje dobré srdce pre iných. Vďaka darovaným potrebám pomôžeme naším zverencom v charitných zariadeniach. 

Charitné dobrovoľníctvo okúsil aj Viktor: “O dobrovoľníctve som sa dozvedel na internete a som rád, že som svojím časom mohol podporiť dobré veci.” Veci darovala aj pani Anna: “My sme sa rozhodli podporiť zbierku, pretože ľuďom je dobré pomáhať. Vždy je niekto, kto je silnejší alebo slabší ako my, a preto je vzájomná pomoc potrebná. Zároveň bývame neďaleko a pre nás je to niečo samozrejmé.” 

Úprimne ďakujeme všetkým darcom a dobrovoľníkom, že stále neváhajú prejaviť solidaritu a darovať svoje dobré srdce a čas pre iných.

Tyzden-dobrovolnictva-Tradicia-„Hutnici-pre-Kosice-zachovana-33_zmensene

Tyzden-dobrovolnictva-Tradicia-„Hutnici-pre-Kosice-zachovana-16_zmensene

Tyzden-dobrovolnictva-Tradicia-„Hutnici-pre-Kosice-zachovana-27_zmensene