Deň babičkiných šikovných rúk

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 3. júna 2021 | kategória: Denné stacionáre so zameraním na seniorov

Od 29.5 do 5.6 prebieha na Slovensku Národný týždeň charity. Podujatie, ktorého cieľom je upriamiť pozornosť na sociálne odkázaných ľudí a ľudí v núdzi, predstaví ich príbehy aj dôležitosť služieb, ktoré Charita poskytuje. Dnes by sme vám radi predstavili zariadenie Košickej arcidiecéznej charity Denný stacionár sv. Matky Terezy v Bardejovskej novej Vsi. Dobrou príležitosťou na jeho zviditeľnenie je podujatie „Deň babičkiných šikovných rúk“. Po úspešnom nultom ročníku v roku 2019  si tu opäť pripravili rozmanité ručné práce našich starých mám. Z dôvodu pandémie a opatrení sa pripravovaný celodenný program neuskutoční, avšak pre verejnosť sú k dispozícii rozmanité háčkované a pletené hračky a iné výrobky seniorov.

Kúsok výstavy vám prinášame aspoň takto online. Naše šikovné prijímateľky vyrábajú naozaj všeličo. Dokonca, dokážu zhmotniť aj vaše predstavy. Za dobrovoľný príspevok môžete aj vy získať ručne tvorené výrobky, hračky a dekorácie, a tým podporiť prácu so seniormi. Neváhajte a napíšte nám. Za všetkými týmito ručne vyrábanými hračkami stojí pani Mária a jej príbeh vám prinesieme čoskoro.

Den-babickinych-ruk-7

Den-babickinych-ruk-11