Bohatý júl v Dennom stacionári v Stropkove
júl

Bohatý júl v Dennom stacionári v Stropkove

Dňa 19. júla sa konal športový deň v priestoroch Domu deti Božieho Milosrdenstva aj spolu s klientmi z denného stacionára v Stropkove. Stretnutie sme začali modlitbou Korunky k Božiemu Milosrdenstvu, ktorú sme obetovali za celé mesto. Spoločné dopoludnie, s prihliadnutím na zdravotný stav klientov, sme strávili pri hre boccia, na cvičebných vonkajších zostavách, v tvorivej keramickej dielni a v obľúbenej relaxačnej miestnosti Snoezelen. Obohatili sme sa ľudovými piesňami, povzbudili v ďalšej činnosti a nasýtili gulášom, ktorý nám sponzorovala Reštaurácia DELTA. Bol to veľmi príjemne strávený čas. Prianím všetkého dobrého znelo na záver spevom  "Živite ľudije".

V priestoroch historického stropkovského kaštieľa mesto postupne zriaďuje plnohodnotné múzeum.  Klienti z denného stacionára sa dňa 21.júla zúčastnili  výstavy „Mária, Matka Ježišova - pečať Mariánskej úcty v umení a dejinách". Prezreli si historické predmety spojené s mariánskou úctou na Slovensku, cechové zástavy a ďalšie cenné artefakty viažuce sa k mestu a regiónu. Na ďalších poschodiach múzea boli fotografie a maľby hradov a zámkov Prešovského kraja, ako aj výstava krojovaných  bábik  z celého sveta. Touto výstavou sa seniori obohatili a zaspomínali si na minulé časy. Za sponzorský dar srdečne ďakujeme riaditeľke Krajského múzea v Prešove a tešíme sa na ďalšie obohacujúce výstavy.

o autorovi

Adriana Čurajová