Distribúcia potravín pre sociálne odkázaných
16
feb

Distribúcia potravín pre sociálne odkázaných

Riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice Ing. Cyril Korpesio: „Prvú tohtoročnú distribúciu trvanlivých potravín pre sociálne odkázaných začíname v pondelok 19. februára v desiatich okresoch Košického a Prešovského kraja. Do 23.marca doručíme v 17 tisícoch balíkoch vyše 230 ton trvanlivých potravín pre 6,7 tisíc jednotlivcov a rodín.“

Potravinová pomoc v rámci programu  OP FEAD 2014-2020 je určená najodkázanejším osobám. Príjemcami podľa zoznamov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny sú prioritne rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, tiež príjemcovia pomoci v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní, s ťažkým zdravotným postihnutím alebo dovŕšili vek s nárokom na starobný dôchodok, zároveň však nemajúci príjem zo zárobkovej činnosti.

Jeden potravinový balík obsahuje  okrem iného olej, cestoviny, ryžu, múku, sušené mlieko, šošovicu, hrach, fazuľu, instantné polievky, sardinky, paštétu, guláš, bravčové mäso v konzervách,  spolu tak 21 druhov trvanlivých potravín o váhe 13,5 kg.

O termíne prevzatia balíkov v okresoch Michalovce, Prešov, Sabinov, Snina, Sobrance, Stropkov,  Vranov nad Topľou Košice II, Košice III, Košice IV, ako aj mieste a čase výdaja resp. doručenia sú prijímatelia vopred informovaní osobnou pozvánkou alebo telefonicky. Osobám so zdravotným postihnutím odovzdajú pracovníci charity  priamo v mieste ich  bydliska.

Na telefónnom čísle sekretariátu arcidiecéznej charity 0910 842 576 sa môžu občania informovať, či sú podľa kritérií  programu zaradení na zoznamoch  Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. V uvedených okresoch budú odovzdávané nasledovné počty balíkov:

Okresy

1267

17217

6753

Arcidiecézna charita Košice sa zapája do potravinovej pomoci zapojená v rámci Slovenskej katolíckej charity, ktorá je partnerskou organizáciou Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v 41 okresoch Slovenskej republiky.

Ing. Cyril Korpesio, riaditeľ ADCH Košice: „ Ďalšie plánované distribúcie počas roka sú v termínoch 9.mája až 12.júna, 4.septembra až 8. októbra a posledná od 29. októbra do 3. decembra 2018. Predpokladáme, že tak ako v minulom roku, sa nám podarí rozniesť a doručiť  spolu takmer jeden milión kilogramov potravín predovšetkým viacdetným rodinám, ktoré sú bez príjmov a ktoré to najviac potrebujú.“

16.2.2018, Košice

Súvisiace informácie:

Slovenská katolícka charita

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny

o autorovi

Adriana Čurajová