Červené nosy navštívili našich starkých
apr

Červené nosy navštívili našich starkých

V utorok, 10. apríla 2018, navštívili našich starkých v Dome pokojnej staroby A. F. Colbrieho v Košiciach klauni s červenými nosmi. Červený nos "Clowndoctors" je občianske združenie uznávané pre svoju odbornosť v oblasti využívania humoru v zdravotníctve. Jeho poslaním je prostredníctvom klaunského umenia prinášať radosť a smiech tým, ktorí to potrebujú. Hlavným programom sú návštevy v nemocniciach, domoch pokojnej staroby, či liečebných zariadeniach, ktoré realizujú profesionálni zdravotní klauni. Ich úlohou je podporiť psychickú pohodu hospitalizovaných a tým prispievať k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. Zdravotní klauni formou humoru pacientov odpútajú od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší.

Klauniádu sme si užili a naši starkí pookriali, zasmiali sa a iste im dobrá nálada prispela k pohode krásneho slnečného dňa. Ďakujeme.

o autorovi

Adriana Čurajová