Nie je dôležitá farba pleti, ale farba dresu.
máj

Nie je dôležitá farba pleti, ale farba dresu.

Arcidiecézna charita Košice v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska a ďalšími participujúcimi subjektami zorganizovali 11. ročník futbalového turnaja v zmysle hesla „Nie je dôležitá farba pleti, ale farba dresu“, konaného dňa 04.05.2018 na umelej trávnatej ploche ihriska SSŠ Lipany.

V rámci projektu sme pripravili a rozposlali 16 pozvánok. Účasť prisľúbilo 14 mužstiev, z toho 4 detské mužstvá, ktoré hrali svoje zápasy na samostatnom ihrisku.

V kontexte úspešnej realizácie turnaja sme zabezpečili, resp. zakúpili:

• Trávnaté umelohmotné ihrisko SSŠ Lipany
  • Trofeje, diplomy a vecné ceny pre víťazov a zúčastnené tímy
  • Dobrovoľníkov, poriadkovú službu, zdravotnícku službu ČK a rozhodcov
  • Pripravili a poskytli občerstvenie pre účastníkov turnaja /desiata, guľáš, pochutiny apod./

Detské mužstvá sa zúčastnili a skončili v takomto poradí:

1. SSŠ Lipany
  2. KC Sečovce
  3. KC Lipany
  4. Jarovnice

Dospelé mužstvá účastné turnaja:

KC Lipany, KC Svinia, KC Prešov, Polícia Lipany, Úrad vlády pre rómske komunity, KC Sabinov, Bosáková Košice, KC Ľubotín a KC Lomnička.

Konečné poradie:

Víťazom turnaja sa po ťažkom boji stalo domáce mužstvo KC Lipany, na druhom mieste (o víťazovi rozhodol až penaltový rozstrel) sa umiestnilo družstvo KC Svinia, tretí skončili futbalisti z KC Prešov, ostatné družstvá obsadili zhodne štvrté miesto.

Najlepším strelcom bol futbalista z domáceho tímu KC Lipany.

Najlepším brankárom sa stal brankár z tímu Charitný dom svätej Alžbety, Bosákova Košice.

V závere každé družstvo obdržalo na cestu domov megaškatuľu sladkej odmeny. Víťazné tri družstvá si domov odniesli poháre za prvé, druhé a tretie miesto, diplom a potravinový kôš.

Úprimné Pán Boh zaplať patrí všetkým zapojeným subjektom, hráčom, sponzorom, organizačnej zložke turnaja, dobrovoľníkom za úspešný a vydarený priebeh 11. ročníka futbalového turnaja, pretože ste svojim počínaním prispeli značnou mierou v nádej, že ľudská spolupatričnosť, solidarita, filantropia a altruizmus, prežíva vo Vašom myslení a cítení.

o autorovi

Adriana Čurajová