Národný týždeň charity 2018
jún

Národný týždeň charity 2018

Arcidiecézna charita Košice sa zapája do Národného týždňa charity (10. – 16. júna). Nad podujatím prevzal záštitu prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska.

Mottom charity je byť Blízko pri človeku. Počas Národného týždňa charity chceme byť blízko pri všetkých. Stále sa stretávame s rôznymi podobami chudoby a núdze. Či už ide o dieťa, o starkého, alebo mladého človeka, ktorý sa dostal až na ulicu. Každému podávame pomocnú ruku. Rozhodli sme sa zorganizovať Národný týždeň charity s cieľom, aby každý človek v núdzi vedel, kde sa môže obrátiť so žiadosťou o pomoc, a tiež, aby ľudia ochotní pomáhať vedeli, kde sú potrební a očakávaní. Touto iniciatívou pozývame verejnosť do dialógu s dobrými ľuďmi, ktorí podávajú pomocnú ruku tým, ktorí sa ocitnú na perifériách.

V Košickej arcidiecéze spravuje Arcidiecézna charita viac ako 40 zariadení v košickom a prešovskom kraji, v ktorých ponúka služby človeku každej vekovej kategórie. Od narodenia až po prechod do večnosti. Ľuďom biednym, chorým, umoreným trápením a ťažkými životnými skúškami.

Všetkých, ktorí by sa radi dozvedeli o našich službách a pomoci viac pozývame do našich infostánkov do Košíc, Prešova a Humenného.

Košice - V Košiciach budeme v stredu, 13. júna 2018, v čase od 11. do 19. hodiny pri Súsoší Immaculata na Hlavnej ulici. Dozviete sa viac o projekte Hlinený dukát, o zbierke školských pomôcok, o službách, ktoré poskytuje Krízové centrum pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi, Charitný dom svätej Alžbety v Košiciach, Denné stacionáre, Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti, či Dom pokojnej staroby.

Prešov - V Prešove nás stretnete pri Divadle Jonáša Záborského v piatok, 15. júna 2018 v čase od 10. do 14. hodiny. Veľmi radi vám poskytneme informácie o činnosti Denného stacionára v Prešove, Dome pokojnej staroby vo Veľkom Šariši. Naše zdravotné sestry vám priamo na mieste zmerajú tlak, či saturáciu kyslíka.

Humenné - V Humennom na námestí pri fontáne v čase od 10. do 15. hodiny môžete stretnúť naše kreatívne kolegyne z Denného stacionára, ktoré spolu s našimi seniormi vytvárajú nádherné výrobky, jednoduché no svojou krásou dych vyrážajúce.

Charita, blízko pri človeku.

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať.

o autorovi

Adriana Čurajová