Našim seniorom plníme sny

pridal: Silvia Hrabčáková | dátum: 3. novembra 2021 | kategória: Dom pokojnej staroby Veľký Šariš

Mária je aktívnou ženou, ktorá obľubuje farebnosť kvetín a vôňu čerstvých byliniek i zeleniny. Po dosiahnutí dôchodkového veku našla druhý domov v Dome pokojnej staroby vo Veľkom Šariši. Keďže sa seniorom snažíme vytvárať priestor, aby sa nielen cítili ako doma, ale aj naplno realizovali, splnili sme sen aj Márii. Vyvýšené záhony plné voňavých kvetín. Záhradka na realizáciu, ale aj priestor na vychutnanie poobedňajšej kávičky. Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie SPP.

Práca v záhrade má viaceré pridané hodnoty. Márii napomáha k rozvoju jemnej a hrubej motoriky, rozkvetu kreativity aj prispieva na spoluprácu s ostatnými prijímateľmi. Pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu udržuje telo vo vitalite a spomaľuje proces starnutia.

Vyvysene-zahony-2

Vyvysene-zahony-3

Vyvysene-zahony-7

Dom pokojnej staroby – Diecézny kňazský domov Františka Majocha vo Veľkom Šariši ponúka 3 druhy sociálnych služieb: domov sociálnych služieb, zariadenie pre seniorov a špecializované zariadenie. Víziou zariadenia je zabezpečiť prostredie podporujúce čo najvyššiu mieru samostatnosti a autonómie prijímateľov. Snažíme sa, aby odkázané osoby nachádzali u nás domov, kde prežijú dôstojný život v ovzduší dôvery, tolerancie, radosti, pokoja a vzájomnej úcty.

Nadácia SPP bola založená 19. novembra 2002 spoločnosťou Slovenský plynárenský priemysel, a.s. Táto spoločnosť vníma Nadáciu ako účinný nástroj na rozvoj občianskej spoločnosti a poskytuje pomoc ľuďom v ťažkých životných situáciách pomocou podpory rôznych projektov. Hlavnou víziou Nadácie je preto podpora, rozvoj a ochrana, kultúrnych a morálnych hodnôt na Slovensku. Taktiež dosahov ťažkých životných podmienok na ľudí prostredníctvom organizácií, ktoré presadzujú pozitívne dlhodobé a inovatívne zmeny.

Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie SPP.

logo nadacia spp